Tonio

Tonio

By A.F.Th. van der Heijden

 • Release Date : 2011-08-22
 • Genre : Literair
 • FIle Size : 2.11 MB
Score: 4.0
4.0
From 194 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Tonio Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om het leven. Het is vroeg in de ochtend als hij, ter hoogte van het Vondelpark in het centrum van Amsterdam, wordt geschept door een auto. Hij wordt in kritieke toestand naar het Academisch Medisch Centrum vervoerd, waar hij diezelfde dag aan zijn verwondingen overlijdt. Tonio zal niet ouder worden dan 21 jaar.
A.F.Th. van der Heijden doet het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs verschillende ooggetuigen, vrienden, politiemensen, artsen en het mysterieuze meisje Jenny, dat in de laatste weken van Tonios leven een cruciale rol blijkt te hebben vervuld.
Tonio vormt de neerslag van die zoektocht. Een nauwgezette reconstructie van een jongensleven en een radeloze queeste naar zin en betekenis.

Reviews

 • Emotioneel persoonlijk

  4
  By Huppie
  Als je de laatste bladzijde leest, heb je het gevoel dat je bezoek bij Adri en Mirjam voorbij is. Het verdriet, de verwerking van het verlies dat ze met je delen is zo persoonlijk en emotioneel maar wordt op een mooie, realistische wijze met je gedeeld. Onze enige zoon is in augustus vanuit ons dorp in Zuid-Limburg vertrokken naar Amsterdam om aan de UvA te gaan studeren. Daardoor werd ik nieuwsgierig naar dit boek. Ik denk dat ik mij dan ook wel kan voorstellen hoe hard het verlies van Tonio moet zijn geweest en nog steeds is. Emotioneel en prachtig boek, om nooit te vergeten.
 • Intiem

  4
  By Sietske Hoogendoorn
  Het ergste wat ouders kan overkomen mooi, intiem en puur beschreven.
 • Tonio

  4
  By Jetkardol
  In een weekend uitgelezen! Zo mooi zo triest! Ik was er stil en diep ontroerd van!
 • Tonio

  5
  By RubenKoperberg
  Ingrijpend! Diepgravend. Intriest. Innerlijke zoektocht. Een magnifieke poging om het onbenoembare van peilloos verdriet te verwoorden. Dichterbij kom je niet. Het moment waarbij de onmetelijke liefde voor Tonio tastbaar wordt in de vorm van scheurende pijn. Mijn overtuiging is het, dat veel lezers na het lezen een fractie van het verdriet vd ouders met zich mee zullen dragen de tijd in, en daarmee Tonio. Dit requiem heeft mij onherroepelijk verbonden aan: "koei, koei". R.Koperberg
 • Tonio

  5
  By Johnhenrymusic
  Kopen, lezen, huilen...
 • Tonio

  5
  By Hwissink
  Prachtig en beeldend geschreven met fraaie terugkerende tijdslijnen. AvdH op zijn best!
 • Tonio van AFTh van der Heijden

  5
  By Rietsjart
  Magistrale roman, literatuur, verdriet en de dood in innige omhelzing. Superieur geschreven. Dat AFTh deze vorm vond in die korte tijd is uniek. Richard

keyboard_arrow_up