Het lot van de familie Meijer

Het lot van de familie Meijer

By Charles Lewinsky

  • Release Date : 2009-10-28
  • Genre : Fictie en literatuur
  • FIle Size : 3.19 MB
Score: 4.0
4.0
From 97 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Het lot van de familie Meijer Als op een nacht in 1871 een ver familielid bij de deur van de Meijers aanklopt, kan niemand vermoeden dat hun leven vanaf dat moment radicaal zal veranderen. Hun wereld in het dorp Endingen is op dat moment klein, maar nog intact. Dan duikt wervelwind Janki op, een ver familielid, al weet niemand er het fijne van. Een jaar later heeft hij een bruid – de aangenomen dochter annex dienstmeid Chanele, een vrouw die op vele momenten een beslissende rol gaat spelen in het leven van de Meijers – en een stoffenwinkel in Baden.

Vijf generaties beslaat de geschiedenis van de Meijers, een geschiedenis vol liefdesgeluk en levensdroefenis, en vol strijd om succes en acceptatie. Van de kleine, gave wereld van Endingen, waar veehandelaar Salomon Meijer zijn altijd opgevouwen paraplu tot een symbool van zijn betrouwbaarheid heeft gemaakt, gaat het naar het mooiste warenhuis van Zürich, en voorbij de landsgrenzen. En steeds raakt de wereld een stukje meer uit zijn voegen.

Charles Lewinsky schrijft met een verbeeldingskracht die de lezer onherroepelijk tot een bang, hoopvol en hunkerend deel van deze familie laat worden.

Met Het lot van de familie Meijer heeft Charles Lewinsky een ongelooflijk indrukwekkende, mooie, grappige, ontroerende familieroman geschreven. De stemmen van Salomon Meijer en de zijnen zullen nog lang nagonzen.

Reviews

  • Het lot van de familie Meijer

    4
    By soebersoes
    Het duurde even voor ik "erin kwam"; daarna heb ik het boek geboeid verder gelezen. Knap, zoals de rol van oom Melnitz erin is verwerkt. 'k Heb de digitale versie gelezen, zodat ik pas op het laatst zag, dat de betekenissen van de Jiddische woorden achterin stonden. Het had me wel wat werk gescheeld, als ik dat van tevoren had geweten, of als de betekenissen in voetnoten hadden gestaan. Maar: al met al een aanrader.

keyboard_arrow_up